

AGENDA

Location: Coconino/Canyon Meeting Room in the DoubleTree by Hilton Hotel

Time	Topic	Presenter	
8:45 a.m.	Continental Breakfast will be available in the Coconino/Canyon Meeting Room.		
9:00	Welcome and Introductory Overview of the Center for Native American Cancer Health Equity (C-NACHE)	Nicolette Teufel-Shone, PhD C-NACHE Director	
9:10	Morning Prayer – San Carlos Apache Tribe	Joyce Tovar, C-NACHE Community Advisory Board (CAB) Member	
9:15	Morning Plenary Presentation Engaging Indigenous cultural frameworks to support tribal wellness endeavors within the context of cancer prevention and control • 15-min presentation, with brief Q&A	Eric Hardy, Sr. Program Coordinator, Labriola National American Indian Data Center, Arizona State University Library	
9:40	C-NACHE Basket Overview Overview of Interactive Round Table Discussions and how they will be facilitated after each presentation	Jennifer Hudson, MPH, & Carmenlita Chief, MPH Senior Coordinators, C-NACHE	
	AM – CANCER DATA TRACK		
9:50	<u>Presentation 1:</u> National Cancer Health Data Trends among American Indians and Unpacking Cancer Disparities Research	Marc Emerson, PhD, Assistant Professor, University of North Carolina	
	 (10:10) 20-minute Round Table Discussions to reflect on presentation information (10:30) 10-minute Collective Audience Recap What stood out most to you? Why? What is something new you learned? 		

10:40	10-minute Morning Break			
10:50	<u>Presentation 2:</u> Cancer Health Data Trends for American Indians in Arizona	Dana Doyle, MPH Epidemiologist, Arizona Department of Health Services		
	 (11:15) 20-minute Round Table Discussions to reflect on presentation by Dana Doyle (11:35) 10-minute Collective Audience Recap What stood out most to you? Why? What is something new you learned? 			
11:45	Break for lunch			
LUNCH SESSION				
11:45	Lunch Buffet			
12:30 p.m.	<u>Lunch Brief Highlight:</u> An Introduction to the Arizona Cancer Coalition (ACC), current efforts, and opportunities for involvement	Dana Doyle, MPH		
12:40	<u>Luncheon Speaker:</u> Impacting health advocacy and policy change in Arizona to support wellness initiatives for Tribal communities	Senator Sally Ann Gonzales Arizona State Legislature		
4.00	45 : 4 5 4 4 4 5	•		
1:00	15-minute Post-Lunch Bre	eak		
	PM – POLICY TRACK			
1:15	Presentation 4: Cancer Prevention Partnership Efforts with Tribal Communities and the University of Arizona Cancer Center • 20-min presentation + 10-min audience Q&A	Monica Yellowhair, PhD Interim Associate Director, Office of Community Outreach and Engagement (COE), University of Arizona Cancer Center (UACC)		
1:45	Presentation 5: Public Policy 101 and the Impact of Health Coalitions in Improving Health Policies in Arizona • 30-min presentation	Brian Hummell, Arizona Director of Government Relations, American Cancer Society Cancer Action Network (ACS CAN)		
2:15	15-minute break to re-energize and make time to visit the C-NACHE Basket at entrance of the room			

WORLD CAFÉ STYLE FORUM SESSION		
2:30	Round Table Groups Discuss Next Steps – World Café Conversational Approach	C-NACHE Staff Facilitators:
	 What opportunities are presented by the data that can inform how we move forward as a collective group? What policy opportunities could inform how we move forward as a collective group? How do we see this collective moving forward to work toward improving cancer prevention and care resources for Native Americans in Arizona? 	Nicolette Teufel-Shone Carmenlita Chief Jennifer Hudson Carol Goldtooth Marissa Tutt
3:30	Envisioning the focus of future C-NACHE forums	Nicolette Teufel-Shone, PhD
3:45	Closing & Evaluation	Jennifer Hudson, MPH
4:00	Adjourn	

We appreciate you and the time you spent with us today.

Thank you for participating in the 1st Annual

Arizona Inter-Tribal Cancer Health Equity Forum!

Center for Native American Cancer Health Equity (C-NACHE) website:

www.nau.edu/cnache